Trodat Professional

Trodat stempels

Of het nu gaat om stempels voor professioneel gebruik, voor het thuiskantoor of voor onderweg, Trodat biedt het hele spectrum. Trodat is opgericht in 1912 en is fabrikant van alle soorten stempels en graveermachines (Trotec). De producten worden voornamelijk via geselecteerde dealers in de kantoorbranche en uiteraard via internet, op de markt gebracht.

Het zusterbedrijf Trotec (opgericht in 1997) is producent van lasersystemen voor graveren, snijden en markeren. Die vinden hun toepassing grotendeels in de signindustrie. Beide ondernemingen zijn gelegen in Oostenrijk (Wels en Marchtrenk) en vallen onder de paraplu van de Trodat Trotec holding. De totale omzet van de groep bedraagt rond de 265 miljoen euro (2018).

Er werken circa 1500 mensen waarvan 1000 bij Trodat en 500 bij Trotec. De groep opereert wereldwijd in ruim 150 landen waarvan een aantal met een eigen vestiging. Die voor de Benelux is gevestigd in Nieuw-Vennep. 

De Trodat Trotec holding is als privé bedrijf voor 74,9% in handen van de familie Müller-Just en voor 25,1% van de Oostenrijkse ImWind Group. 

Trodat innovaties en printy mobile

Innovaties

De twee belangrijkste uitvindingen van Trodat zijn nog duidelijk terug te vinden in de nieuwe modellen stempels van tegenwoordig: de zelfinktende stempel (1976) en de meerkleurige stempel (2005). De zelfinktende stempel zorgde destijds voor een doorbraak op stempelgebied. Het inktkussen is in de stempel geïntegreerd ipv apart. Modellen uit de Printy en Professional serie maken beide gebruik van deze innovaties. Het zijn ideale stempels voor dagelijks gebruik op kantoor.De meerkleurige stempel wordt geproduceerd met behulp van lasertechnologie (Trotec) en is wereldwijd gepatenteerd.

De meeste modellen uit de productseries Trodat Professional, Trodat Printy en Trodat mobile Printy kunnen als meerkleurig stempel worden uitgevoerd met een keuze uit maar liefst 15 verschillende kleuren. 

Speciale stempels

Er zijn ook stempels voor speciale toepassingen. Een voorbeeld daarvan is de textielstempel Trodat 4911 (maximaal 3 regels tekst zelf samen te stellen voor het afdrukformaat 38x14mm). Speciale inkt wordt gebruikt voor het direct bestempelen van textiel en is daarnaast nog huidvriendelijk en dermatologisch getest met 'zeer goed'.

Stempelinkt, ook die van Trodat, heeft een korte tijd nodig om te drogen. De Trodat Drytec, die vooral handig is bij industriële toepassingen, zoals voor het markeren van metaal, kunststof of glas, gaat nog ietsje verder. Nadat met de Trodat Drytec 4921 een afdruk is gemaakt, wordt door middel van UV licht de inkt razendsnel gedroogd.

 

Online oplossingen

Trodat houdt zich ook bezig met online oplossingenspeciaal voor de verkoop van stempels via internet.Deze software met de naam uTypia is een online shop die kan worden aangepast aan de individuele wensen van de dealer. Door de flexibiliteit is uTypia naast stempels ook geschikt voor andere personaliseerbare artikelen.

 

Eco

Duurzaamheid is bij Trodat een kernwaarde. Zo wordt voornamelijk gewerkt met plaatselijke toeleveranciers en kregen in 2017 ruim tachtig van de meest verkochte producten het strenge Oostenrijkse milieukeurmerk. In dit verband zijn de papieren zakken van Trodat (een samenwerking met Tütle) een mooie oplossing, omdat die in de plaats komen van plastic zakken. Ze zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten en kunnen door de detailhandelaar met een speciale stempel worden gepersonaliseerd.

Trodat Professional Gemaakt voor kantoor en milieu

Trodat Professional serie

Trodat Printy serie

^

STEMPELHUIS

Mail uw eigen unieke ontwerp en ontvang een gratis proefdruk!

  • Alle stempel toebehoren leverbaar
  • Eigen ontwerpafdeling
  • Alles op maat gemaakt
  • Vanaf €49 gratis thuis
  • Gratis advies

Kies uw formaat:

Onderstaande maten zijn lengtematen voor stempels. De hoogte vindt u bij het artikel.

  10-20mm 
  21-30mm 
  31-40mm 
  41-50mm 
  51-60mm 
  61-70mm 
  71-80mm 
  81-90mm 
  91 en groter

© 2020 - 2024 Stempelhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel